Nepremičnine – kdaj je pravi čas za nakup?

Objavljeno: 05.01.2021

Nakup ali prodaja nepremičnine, Nakup ali prodaja hiše

Vsakdo, ki ne potrebuje nepremičnine takoj, se sprašuje, kdaj je pravi čas za nakup nepremičnine. Cene nepremičnin skozi leta nihajo, tako veliko ljudi čaka na najnižje cene. Kako sprejeti odločitev, kdaj je najboljši čas za nakup nepremičnine?

O nakupu nepremičnine je dobro tehtno premisliti, saj ta zahteva večje denarne vsote. Prav tako so nepremičnine iz leta v leto dražje, res je da skozi leta cene nepremičnin nihajo, vendar pa so ta nihanja precej nizka. Tako se načeloma ne splača čakati več let za nakup nepremičnine, saj cena te ne bo drastično upadla.

Čakanje na drastični upad cen nepremičnin je nesmiseln, saj kot rečeno te ne bodo drastično upadle, pri tem pa izgubljamo dragoceni čas. Bolj pomembno je, da se odločimo za nakup nepremičnine, ko najdemo takšno, ki ustreza vsem ali večini naših želja, saj izbira nepremičnin ni neskončna. Ko najdemo takšno, ki nam ustreza in če to izpustimo iz rok, obstaja le manjša možnost, da bomo našli boljšo in cenejšo nepremičnino, vsaj ne v doglednem času.

Kadarkoli se boste odločali za nakup nepremičnine, boste za njo odšteli veliko denarja, za morebitno znižanje cene obstaja le manjša možnost, statistično pa z leti nepremičnine le rastejo. Tako je bolj pomembno, da se za nakup odločite, ko najdete stanovanje ali hišo, ki je na pravi lokaciji, ima zadostno kvadraturo in ustreza vsem vašim željam.

Boš gradil/a? Iščeš nepremičnino?

PRIJAVI SE
COINHAB PROJEKTI
Dvojček v Šentjakobu

11.12.2020

Ljubljana - Bežigrad, Šentjakob

35

Dve dvostanovanjski hiši Črna vas

12.10.2017

Ljubljana - Okolica, LJ-Okolica

23

Moderna stanovanja v okolici Ljubljane

22.07.2019

Ljubljana - Šiška, LJ-Šiška

18