Napredno iskanje
 • lokacija

Gradnja hiše

  REZULTATI, HIŠE

  REZULTATI, AKTUALNE PARCELE

   ŽELITE BITI OBVEŠČENI O NOVI PONUDBI NEPREMIČNIN?

   PRIJAVITE SE

   Gradnja hiše

   Cena

   Na ceno gradnje vpliva tip konstrukcije, kompleksnost konstrukcije in inštalacij, zahtevnost detajlov, kvaliteta materialov, velikost objekta in še mnogo drugega. Cena gradnje se spreminja od objekta do objekta.

   Gradbene faze

   Pogosto pri prodaji hiše zasledimo, v kateri gradbeni fazi je. Vsaka faza ima svoje značilnosti in stopnjo, od česar je odvisna tudi cena.

   Prva gradbena faza

   Prva gradbena faza je goli začetek gradnje objekta. Pripravi se teren oz. gradbišče - odstrani se odvečne veje, drevje, skale in zasuje morebitne jarke, da ne bi zastajala voda. Nato se zakoliči (prenost tloria objekta, kakršen je v gradbeni dokumentciji, v naravo, kar običajno opravi geodet) in izkoplje gradbeno jamo. V prvi fazi gradnje se postavi temelje in temeljno ploščo. Izdelava temeljev in plošče je izjemno pomembna. Kakovostna izvedba namreč zmanjšuje možnost kasnejšega posedanja stavbe, njenih delov ter nastajanja razpok.

   Druga gradbena faza

   V primeru, da gradimo objekt, ki je podkleten, v drugi fazi izdelamo kletno ploščo. V tej fazi je pomembno, da je zasip zidov izveden kakovostno, da se zidovi ne bi v prihodnje posedali.

   Tretja gradbena faza

   V sklopu tretje faze se izdela konstrukcijska gradbena dela vseh etaž, vključno s podstrešjem. Izdela se tudi strešna konstrukcija in izvede krovska dela, vključno z izdelavo strešnih žlebov, odtočnih cevi in obrob. Vgradijo se strešna okna, portali, snegolovi. Pri izdelavi ostrešja ni priporočljivo varčevati, saj je prav streha tista, ki ščiti stavbo pred zunanjimi vplivi. Poleg tega je dobro, če že vnaprej vemo, čemu bo namenjeno podstrešje. V kolikor bo bivalno, je to treba upoštevati pri višini.

   Tretja podaljšana faza

   To pomeni, da so vgrajena tudi okna in vhodna vrata (zunanje stavbno pohištvo). Objekt je pokrit in zaprt. Stavba ima lahko tudi že zunanjo izolacijo, omete, fasado.

   Četrta gradbena faza

   V notranjosti objekta se v tej fazi postavi predelne stene. Te so lahko iz gips plošč, lahko zidane, lahko iz steklenih zidakov ali katerega drugega materiala. Nato se izdela betonske tlake, objekt se izolira. V četrti fazi se opravi zunanje in notranje omete, talne in stenske obloge, ki terjajo mokro vgradnjo. Napelje se potrebne inštalacije, med katere sodijo nizkonapetostne energetske inštalacije za moč in razsvetljavo, informacijske inštalacije za telefon, domofon, anteno, vodovodne in odtočne inštalacije, plinske in za ogrevanje. Postavi se masivna stopnišča in vgradi notranje stavbno pohištvo. V tej fazi so torej vgrajena vsa okna, vhodna vrata, notranja vrata, senčila, balkonska vrata in ograja. Poleg izvedbe ključavničarskih in kamnoseških del, se položi estrihe in izolacijske materiale.

   Peta gradbena faza

   Sem sodijo vsa zaključna gradbena dela. Položijo se talne in stenske obloge. Zaključi se vsa inštalacijska dela in opravi slikopleskarska dela. Po zaključeni peti fazi je objekt izdelan ‘na ključ’ in pripravljen na vselitev.