Napredno iskanje
  • lokacija

Stanovanja Mb

REZULTATI, AKTUALNE PARCELE MARIBOR

ŽELITE BITI OBVEŠČENI O NOVI PONUDBI NEPREMIČNIN?

PRIJAVITE SE

Stanovanja Mb

O Mariboru

Maribor nudi mnogo priložnosti za vsak okus. Življenje v tem čarobnem mestu bo potekalo tako, kot si ga boste zamislili sami. Na eni strani vam bo urban ritem vsakdana prinesel pestro razgibanost, medtem ko vam bo druga plat Maribora podarila mirnost in nepričakovano razdihanost. Zaradi prisotnosti mogočne reke Drave mesto nima okusa hektike, kar se kaže tudi na ljudeh. Maribor nudi vse na dosegu roke, tako da se lahko podate na malo morje aktivnosti po vašem okusu – kulinaričnih, kulturnih, športnih ali nakupovalnih. Mesto je primerno za vse starostne skupine. 

Predeli Maribora

Če se odločate za nakup stanovanja, boste našli ogromno zanimivih priložnosti. Daleč največjo razpoložljivost trenutno nudi center, ki je hkrati tudi najbolj atraktiven del mesta. Z obilico možnosti se postavljata še Tabor in Pobrežje, kar nekaj izbire pa najdemo tudi v ostalih okoliških krajih. 

Stanovanje Maribor center

V najbolj priljubljenem predelu Maribora boste največ izbire našli med dvosobnimi ali trosobnimi stanovanji. Povprečna cena  v centru znaša 2015,87 EUR na kvadratni meter.

Stanovanja Pobrežje

V kolikor si svoj vsakdan zamišljate v neposredni bližini gozda in z ene strani v objemu reke, bo za vas pravi naslov Pobrežje. V prečudoviti mestni četrti z mnogo zelenimi površinami in dobro povezanostjo s centrom se odpira kar nekaj priložnosti za nakup. Nasploh prekrasna četrt za vse generacije. Povprečno boste za kvadratni meter odšteli 1942,40 EUR.

Stanovanja Maribor Tabor

Tukaj boste največjo izbiro našli med dvosobnimi stanovanji. Četrt na desnem bregu Drave ponuja pisano družabno življenje v obliki prireditev in športa. Povprečna cena vašega novega stanovanja znaša 2239,90 EUR na kvadratni meter.

Zgodovina

Mesto se je razvilo ob reki Dravi, zlasti na levem bregu pod tamkajšnjim gradom. Prva omemba naselja Maribor izhaja iz leta 1204. Omenjen je trg, ki stoji ob gradu. Leta 1254 je trg dobil mestne pravice. Z zmago Rudolfa Habsburškega nad Otokarjem II. leta 1278 se je začelo mesto naglo razvijati.

Prodaja stanovanja Maribor

Izbira v tem urbanem biseru je odvisna od vašega proračuna in želje po lokaciji. Mesto v svoji živahnosti in zeleni okolici ponuja visoko kvaliteto življenja, cenovno pa še vedno zmerne cene v primerjavi z ostalimi slovenskimi predeli. Povprečna cena stanovanja v Mariboru in njegovi okolici znaša 2098,65 EUR na kvadratni meter.