Napredno iskanje
  • lokacija

Nepremičnine Ljubljana

ŽELITE BITI OBVEŠČENI O NOVI PONUDBI NEPREMIČNIN?

PRIJAVITE SE

Ljubljana

O Ljubljani

Prestolnica z naravnost pravljičnim mestnim jedrom (Ljubljanica, ki preči center ob presunljivi arhitekturi in priča o bogati zgodovini ter grad na hribu), obilo zelenimi površinami in neizmerno živahnim urbanim vrvežem je prava poslastica za vse, ki si želijo pestrega vsakdana. Življenje v Ljubljani nudi visoko kvaliteto življenja, saj je vse tako rekoč na dosegu roke. Med obilico raznih dogajanj, pestrih ponudb restavracij, kavarniškega življenja, priložnosti za nakupovanje ter bogate izbire med koncerti in dogodki na področju umetnosti, boste zagotovo našli nekaj zase. Na drugi strani svoj čas lahko izkoristite v parkih, po promenadah ob Ljubljanici ali na Koseškem bajerju, Ljubljana in njena neposredna bližina pa nudi tudi veliko priložnosti za pohodništvo, recimo Šmarno goro ali Rožnik. Mesto je vsekakor primerno za vse generacije, tako za mlade družine, zaradi velike izbire šol in poslovnih priložnosti, kot tudi za starejše. Lahko bi rekli, da je med okraji zaradi mestnih avtobusov prometna povezanost tako rekoč brezhibna.

Arhitektura

Ljubljana se kljub svoji majhnosti ponaša s fascinantno in z nadstandardno arhitekturo v svetovnem merilu. Opera, katedrale, Narodna univerzitetna knjižnica, narodno gledališče in še in še. Zagotovo na tem področju najbolj izstopa Jože Plečnik.

Predeli v Ljubljani

Ljubljana ima mnogo predelov, ki so izredno lični in kvalitetni za vaše bivanje. Poleg mnogo zelenih površin, imate le korak stran mnoštvo nakupovalnih centrov in priložnosti za kulturna udejstvovanja. Je zagotovo najelitnejši predel naše čudovite Slovenije, zato je izbira še toliko bolj odvisna od vašega proračuna ter želje po lokaciji, vsekakor pa predstavlja naložbo za prihodnost. Za vašo novo nepremičnino boste v centru ali njegovi najtesnejši bližini odšteli največ, medtem ko so ostali predeli Ljubljane, denimo Šiška, Bežigrad ali Vič nekoliko cenejši, a še vedno v najvišjem cenovnem slovenskem rangu.

Prodaja nepremičnine Ljubljana

V povprečju boste na kvadratni meter za vašo novo nepremičnino odšteli 3370 EUR, priložnosti pa je ogromno. Med ponudbami stanovanj boste največ izbire našli v centru, sledita mu Šiška in Bežigrad, ne zaostaja pa niti množica ostalih predelov Ljubljane. Največ hiš najdemo v predelu Moste-Polje, sledita mu Vič-Rudnik in Šiška.