Napredno iskanje
 • lokacija

Moderne hiše

REZULTATI, HIŠE

REZULTATI, AKTUALNE PARCELE

  ŽELITE BITI OBVEŠČENI O NOVI PONUDBI NEPREMIČNIN?

  PRIJAVITE SE

  Moderne hiše

  Izgled

  Ko govorimo o opremi moderne hiše, se velikokrat oziramo za nevtralnimi barvami. Odtenki, ki se najbolj pojavljajo v tovrstnih hišah, so krem, bež in odtenki črne. Cilj moderne hiše so čiste linije in nevtralne barve, kar naj bi odsevala tako zunanjost kot notranjost.

  Oblike in stili

  Moderni domovi so po naravi zelo kockasti. Ravne strehe, mrežna okna in industrijski pridih so sanje vsakega sodobnega stilista. Zunanjost bo pogosto sestavljena iz elementov, kot sta beton ali kamen, kombiniran z lesenimi dodatki. Našli boste hiše z velikimi črnimi in sodobnimi aluminijastimi okni, linearnimi stopnicami in ograjami. Kljub temu pa sodobni domovi uspejo biti topli in vabljivi za oko. Moderna hiša nosi kontaktno ali prezračevano fasado, obe narejeni zato, da vaša hiša diha s polnimi pljuči. Dobra arhitektura je pogoj moderne gradnje. 

  Barvna paleta moderne hiše

  Večina modernih domov omejuje notranjo barvno paleto  črno-bela, odtenki sive in zelo svetle rjave barve, ki pripomorejo k mehčanju izgleda celotne hiše, kar odpira možnost za postavitev rastlin in pridih narave v vašem domu. Črno-bela paleta je najbolj priljubljena v kuhinji. Bele omare v paru s črnimi pulti so priljubljena kombimacija, ki vas spodbuja, da ohranite stvari čiste in minimalistične. Če so vam v oči padle črne ploščice, si jih omislite v vaši sodobni kopalnici. Poskrbite le, da imate nekaj naravne svetlobe, da vaš prostor ne bo podoben jami. V kolikor vam je črno-bela kombinacija preceč in si želite nekaj vmesnega, bo za vas morda prava izbira marmor. S svojimi različnimi sivimi odteni se bo prilegel v vašo dvotonsko paleto. Marmornati pulti bodo dodali prostoru videz nadstandarda in luksuza kot nobena druga barva. Kadar je vaš dom večinoma brezbarven, je izjemno pomembno, da imate veliko naravne svetlobe, saj bo v nasprotnem primeru izpadel hladen in brezizrazen. K sreči imajo moderni domovi veliko oken, ki prepuščajo sončno svetlobo ves dan, hkrati pa nudijo najbolj neverjeten pogled.

  Arhitekturni elementi moderne hiše

  Ko se sprehodite skozi moderno hišo, je ena prvih stvari, ki jo boste morda opazili, postavitev odprtega koncepta. Dnevni prostori so velikokrat ena velika soba, dnevna soba brezšivno teče v jedilnico, ki se pretaka v kuhinjo. Zagotovo je to priljubljena postavitev za družine z otroki in tiste, ki ljubijo velike zabave. Glede na zunanjo arhitekturo bo večina notranjih elementov služila kot oblikovalski okvir. Tu ne boste našli zaobljenih vrat ali rahlo ukrivljenih kaminov. Vse bo imelo štiri črte in štiri vogale, kar bo ustvarilo čist in sodoben videz. Morda mislite, da kamin nima svojega prostora v modernem domu, ampak pravzaprav je ravno obratno. Kamini lahko v hladnih barvah in elegantnih teksturah v sobi nudijo tako potrebno toploto in udobje.