Napredno iskanje
  • lokacija

Parcele Ljubljana

ŽELITE BITI OBVEŠČENI O NOVI PONUDBI NEPREMIČNIN?

PRIJAVITE SE

Ljubljana

O Ljubljani

Mesto, kjer vse najdete na dosegu roke, nudi mnogo priložnosti za nakup parcele. Ljubljana je prekrasna priložnost za izbor kvalitetnega življenja, saj je zaradi obilice izobraževalnih ustanov in izjemnih prometnih povezav, neštetih dogodkov in kulturnih priložnosti ter zanimive kulinarične ponudbe primerna za vse generacije. Zelena prestolnica nudi mnogo kotičkov za kvaliteten in aktiven oddih, kjer bo vsak našel košček pod nebom zase.

Zgodovina Ljubljane

Legenda pravi, da je v davnini grški junak Jazon z Argonavti kolhijskemu kralju Aitesu ukradel zlato runo. Na ozemlju med današnjo Vrhniko in Ljubljano so Argonavti na begu pred zasledovalci našli veliko jezero in ob njem barje, kjer so naleteli na strašno močvirsko pošast. Jazon se je z njo boril in jo ubil. To naj bi bil ljubljanski zmaj, ki še danes domuje na ljubljanskem mestnem grbu vrh grajskega stolpa. 

Predeli Ljubljane

Največ ponudbe med parcelami boste našli na območju Moste-Polje in Vič-Rudnik, najmanj pa na območju centra. Najbogatejša ponudba tiči med ponudniki zazidljivih parcel. 

Zazidljiva parcela Ljubljana

Največ teh boste našli na predelu Moste-Polje. Kar nekaj ponudnikov na območju Ljubljane se giblje do 100.000 EUR, kar je najugodnejši cenovni rang, daleč največ ponudbe pa beležimo v cenovno najvišjem razponu, od 500.000 EUR dalje. V povprečju boste za svojo novo zazidljivo parcelo odšteli 331,72 EUR na kvadratni meter.