Napredno iskanje
  • lokacija

Nepremičnine Celje

ŽELITE BITI OBVEŠČENI O NOVI PONUDBI NEPREMIČNIN?

PRIJAVITE SE

Celje

Nakup nepremičnine

Celje kot regijsko središče Štajerske s prečudovitim mestnim jedrom in z mnogo zelenimi površinami ni zgolj kraj za aktiven ter kvaliteten oddih. Poleg močne zgodovinske zakladnice v obliki kulturnih in sakralnih stavb, trgov, športnik objektov in mostov, kar je izredno atraktivno za veliko število obiskovalcev s celega sveta, je Celje nadvse primerno bivalno okolje tako za družine in pare, kot tudi za samske in nasploh za vse starostne skupine. Govorimo o visoki kvaliteti življenja oz. kraju, kjer imate na dosegu roke tako naravo z bogatim številom sprehajalnih poti, rek in rekreativnih kotičkov, kot tudi mirno urbano okolje, kar je zagotovo naložba za prihodnost in bodoče generacije. V nekaterih predelih Celja so se pred kratkim zaključile ali so v teku novogradnje predvsem stanovanjskih objektov, blokov, naselij nadstandardnih stanovanjskih hiš ter tudi poslovno-stanovanjskih stavb. Prostih zemjišč, dvojčkov, poslovnih nepremičnin in gradenj samostojnih hiš je v zadnjem času nekoliko manj, kar pa ne povozi mesta v svoji čarobnosti, ki ponuja široko paleto priložnosti in raznolikih možnosti za zabavo, nakupovanje, rekreacijo in vrsto kulinaričnih doživetij. Lahko bi rekli, da je Celje urbano-zelen biser v malem. V kolikor se zanimate za nakup stanovanja, je priložnosti z vedno novimi tako cenovnimi kot lokacijskimi raznolikostmi ogromno, zagotovo pa je to čudovit vložek v kvaliteten način bivanja ter možnost za življenje v prijetnem okolišu. 

Predeli v Celju

Celje ima v svoji raznolikosti mnogo zanimivih kotičkov za kvalitetno življenje. Izbira predela je odvisna predvsem od vašega proračuna, želje po vrsti nepremičnine in tega, v kakšnem okolju bi radi bivali. Najbolj zaželeni so predeli centra, ki so cenovno nekoliko dražji, in ožja okolica, kjer pa so cene nekoliko srednje postavljene, denimo v Dečkovem naselju (kjer je trenutno v teku gradnja treh novih blokov), Hudinji ali Kajuhu. V kolikor ste manj navdušeni nad neposrednim mestnim vrvežem, so trenutno v teku  novogradnje v Medlogu, in sicer priljubljenih vila blokov, kar pa cenovno spada pod bolj eliten predel. Izredno priljubljena sta Aljažev hrib ter Ostrožno, bolj proti središču pa tudi Nova vas ter Lava.

Cene nepremičnin

Povprečna cena nepremičnin je 2052,05 EUR na kvadratni meter. Za primerjavo, cene stanovanj so zelo podobne kot v Mariboru ter za vsaj polovico nižje kot v Ljubljani. V preteklih letih (predvsem zaradi posledic kovid pandemije) je bila rast cen stanovanj v Celju in okolici 7%, kar je najvišji delež med vsemi območji, cene hiš pa so se dvignile za 3%.  Povprečna cena parcele znaša 70,82 EUR na kvadratni meter.