Prenova in vzdrževanje

Podiranje stene? Vsi tanjši zidovi niso nenosilni

Gradnja hiše, Prenova in vzdrževanje

Ob nakupu starejšega stanovanja, si pogosto neobremenjeno predstavljamo, kako prostorno bo stanovanje, ko bomo porušili nekatere tanjše stene in združili manjše sobe v sodoben odprt prostor. Pa lahko res odstranimo stene, ki bi zaradi svoje majhne debeline po trenutni zakonodaji spadale pod predelne stene?

5 nasvetov za pripravo hiše na hladne dni

Gradnja hiše, Prenova in vzdrževanje

Čeprav se zdijo mrzli meseci še daleč, je dobro, da svojo nepremičnino na zimski mraz pripravimo čimprej. Zima nedvomno predstavlja najdražji letni čas, predvsem zaradi potrebe po dodatnem ogrevanju stavbe. Ravno zaradi večjih stroškov pozimi, se ponuja odlična priložnost za prihranek, v kolikor boste upoštevali sledeče nasvete.

Kaj se zgodi, ko porušimo nosilno steno?

Gradnja hiše, Prenova in vzdrževanje

Prenove so v Sloveniji zaradi staranja stavbnega fonda čedalje pogostejše. Napake pri posegu v nosilno konstrukcijo stavb se lahko pokažejo že v času gradnje ali pozneje.

Prenova mansarde, posegi v konstrukcijo

Gradnja hiše, Prenova in vzdrževanje

Pri transformaciji prazne mansarde v bivalni prostor ne smemo pozabiti na težave, ki lahko nastanejo ob nepravilnem poseganju v strešno konstrukcijo. Vsak strešni element nosi svoj del obremenitve in ga brez ustrezne nadomestitve ne smemo odstraniti.

Prenova stanovanja, poceni in hitro

Gradnja hiše, Prenova in vzdrževanje

Ali pričetek pomladi tudi v vas zbuja željo po spremembah? Prvi sončni žarki in toplejši dnevi so odlična priložnost za spomladansko prenovo vašega bivališča.

Cena, prenova stanovanja

Gradnja hiše, Prenova in vzdrževanje

Ker imamo pri prenovi dimenzije prostora, odprtine in ostale robne pogoje že podane, predstavlja kvalitetno zlivanje potrebnih programov v prazen obstoječi prostor še večji izziv, kot novogradnja.

Prenova stanovanja

Gradnja hiše, Prenova in vzdrževanje

Zasnova prenove stanovanja je zahteven proces, za katerega ne bo zadostoval le tehten premislek ob domači mizi. Za odličen rezultat je nujna pomoč arhitekta, ki bo estetsko in funkcionalno osmislil vsak kotiček vašega bivalnega prostora.