Napredno iskanje
  • lokacija

Nepremičnine Kranj

ŽELITE BITI OBVEŠČENI O NOVI PONUDBI NEPREMIČNIN?

PRIJAVITE SE

Kranj

O Kranju

Poleg tega, da je Kranj v svoji majhnosti izredno razgibano in kulturno bogato mesto z očarljivim mestnim jedrom, njegova prednost tiči v tem, da z eno nogo stoji v središču mestnega vrveža, medtem, ko se z drugo že vzpenja v hribe in vodi v čisto naravo. Kranj objemata kar dve reki – 30 metrov globok kanjon reke Kokre pod mestom je biser svetovnega merila. Na drugi strani najdemo še Savo, ki je pravi raj za ribolov. Urbano okolje s šopkom doživetij v obliki bogate kulinarike in kulture, nakupovalnih centrov in drugih aktivnosti je atraktivno mesto tudi za obiskovalce in sploh za vse, ki si želijo aktivnega oddiha. Na enem koncu torej podeželska domačnost, na drugem pa urbano središče v malem, kar dela Kranj izredno primerno bivalno okolje za vse generacije. 

Mnogo možnosti za nakup Kranj v svoji bližji in širši okolici nudi na področju stanovanj, v precej velikem številu mu sledijo hiše, takoj za tem pa je na izbiro večje število parcel. Število novogradenj v Kranju zadnja leta ni v porastu, je pa veliko starejših stanovanjskih objektov v zadnjem letu adaptiranih. 

Predeli v Kranju

Predvsem zaradi pestre lokacijske ponudbe, ki ustvarja možnost visoke kvalitete življenja, je Kranj zagotovo prava izbira in naložba za prihodnost. Med najbolj priljubljen predel za bivanje se tako uvrščata center in najbližja okolica, denimo Golnik in Bobovek, saj sta tako na eni strani pester urban tempo življenja, na drugi pa slikovita narava, še bolj na dosegu roke. Priljubljeni so tudi predeli ob reki ali kotički s pogledom na hribe, npr. Šmarjetno goro ali pa kakšne bolj oddaljene velikane.

Center in okolica

Lokacija nudi vse na dosegu roke, od urbanega ritma mesta pa do mirne slikovite narave. Na kvadratni meter boste za vašo novo nepremičnino v tem predelu odšteli povprečno 2582,57 EUR.

Kranj Planina

V tem lepem in priljubljenem predelu mesta boste največ ponudbe našli med dvosobnimi stanovanji, med hišami je trenutno izbira zelo slaba ali je celo ni. 

Prodaja nepremičnin Kranj 

Povprečna cena nepremičnin v Kranju ter okoliških krajih znaša 2336,19 EUR na kvadratni meter. V preteklem letu so se cene stanovanjskih nepremičnin zvišale za okoli 8%. V zadnjem času visoke cene stanovanj povzročajo vse večje povpraševanje po zazidljivih zemljiščih, vendar je tudi cena teh v Kranju narasla na 127 EUR na kvadratni meter.