Kakšna je vrednost vaše nepremičnine

Načrtovanje hiše, Zakonodaja

Na portalu množičnega vrednotenja si lahko ogledate predlog modelov vrednotenja in poskusno izračunane vrednosti nepremičnin, kar pomeni da lahko preverite, koliko bi po novem stala vaša nepremičnina.

Prodaja nepremičnine

Nakup ali prodaja nepremičnine, Nakup ali prodaja hiše

Prodaja nepremičnine lahko za neizkušenega prodajalca predstavlja veliko neznank, pa naj gre za parcelo, hišo ali manjše stanovanje. Stroški, ki nastanejo ob prodaji nepremičnine, so pogosto večji od pričakovanih, zato vas v nadaljevanju seznanjamo s procesom prodaje nepremičnine in davki, ki jih morate pri prodaji poravnati.

Nepremičnine Ljubljana

Nakup ali prodaja nepremičnine, Nakup ali prodaja hiše

Nepremičnine v Ljubljani predstavljajo največji trg nepremičnin posameznega kraja v Sloveniji, največji del nepremičnin v Ljubljani pa predstavljajo stanovanjske nepremičnine.

Gradbeno dovoljenje, prvi koraki

Načrtovanje hiše, Projektna dokumentacija

Gradbeno dovoljenje po novem poenostavljenem postopku arhitekti pridobivamo že več kot leto. Pridobitev gradbenega dovoljenja se je v tem času pospešila predvsem zaradi poenostavitve dokumentacije za pridobivanje mnenj in gradbenega dovoljenja – po novem DGD. V nadaljevanju vam predstavljamo prve korake, ki jih je priporočljivo izvesti pri postopku pridobivanja gradbenega dovoljenja.

Dražba nepremičnin, pasti nakupa

Nakup ali prodaja nepremičnine, Nakup ali prodaja hiše

Nakup na javni dražbi velja načeloma celo za varnejšega od nakupa nepremičnine na trgu, vendar mora biti kupec previden na določena bremena zapisana v zemljiški knjigi, ki se pri prodaji nepremičnine na javni dražbi ne izbrišejo.