Pazi, ni nujno vsaka parcela primerna za gradnjo!

Nakup ali prodaja nepremičnine, Preveritev parcele

Pred nakupom parcele bodimo pozorni na morebitne omejitve, ki so na parceli prisotne in nam lahko bistveno podražijo gradnjo objekta ali pa gradnjo celo onemogočijo.

Ravna ali dvokapna streha?

Načrtovanje hiše, Arhitektura in načrtovanje hiše

Streha je pomemben arhitekturni element, ki jo poleg obodnih sten štejemo med zunanji ovoj stavbe. Ne le, da streha objekt varuje pred vremenskimi vplivi, ima tudi svojo izrazno moč, ki pomembno vpliva na zunanjo podobo hiše in naselja ter se ji zato pri oblikovanju še posebej posvetimo.

Zakoličba objekta

Načrtovanje hiše, Geodet

Zakoličbo objekta je potrebno izvesti v skladu z gradbenim dovoljenjem in projektno dokumentacijo pred začetkom gradnje zahtevnega ali manj zahtevnega objekta. Zakoličbo izvede pooblaščeni inženir s področja geodezije.

Povprečna velikost nepremičnine

Nakup ali prodaja nepremičnine, Nakup ali prodaja hiše

Kako veliko naj bo optimalno stanovanje za 4-člansko družino? Ne pozabite namreč, da je vsak odvečen kvadrat nepremičnine, nepotreben strošek.

Nizka cena projektne dokumentacije pri gradnji hiše

Načrtovanje hiše, Projektna dokumentacija

»Gradil bom hišo in iščem poceni projekt za pridobitev gradbenega dovoljenja. Kakšna je vaša cena?«, je navadno prvo vprašanje večine investitorjev pri iskanju projektanta svojega bodočega doma.