Kaj narediti še preden pričnemo z ogledi nepremičnin?

Nakup ali prodaja nepremičnine, Nakup ali prodaja hiše

Nakup stanovanja ali hiše je ena izmed večjih življenjskih naložb, zato je že čisto na začetku potrebno uskladiti svoje želje s svojimi zmožnostmi. Da bo prebijanje ledu pri odločitvi za svojo lastno streho nad glavo lažje, vam svetujemo katere korake morate narediti še preden si ogledate prvo nepremičnino.

Arhitekti, ki uporabljajo BIM so hitrejši in učinkovitejši

Načrtovanje hiše, Arhitektura in načrtovanje hiše

Naloga arhitekta je izdelava projektne dokumentacije, del katere so med drugim risbe, ki na koncu omogočajo izgradnjo objekta. Način predstavitve risb se je s tehnologijo že močno spremenil, nove tehnologije pa omogočajo še večjo stopnjo optimizacije.

Uporabno dovoljenje po novem gradbenem zakonu

Načrtovanje hiše, Zakonodaja

Ali ste vedeli, da novi gradbeni zakon tudi od lastnikov novozgrajenih enostanovanjskih objektov zahteva pridobitev uporabnega dovoljenja? Lahko s tem ukrepom pričakujemo manjše odstopanje zgrajenih enostanovanjskih objektov od načrtovanega stanja?

5 nasvetov za pripravo hiše na hladne dni

Gradnja hiše, Prenova in vzdrževanje

Čeprav se zdijo mrzli meseci še daleč, je dobro, da svojo nepremičnino na zimski mraz pripravimo čimprej. Zima nedvomno predstavlja najdražji letni čas, predvsem zaradi potrebe po dodatnem ogrevanju stavbe. Ravno zaradi večjih stroškov pozimi, se ponuja odlična priložnost za prihranek, v kolikor boste upoštevali sledeče nasvete.

Kakšen mora biti odmik od parcelne meje?

Nakup ali prodaja nepremičnine, Preveritev parcele

Ko kupujemo parcelo za izgradnjo hiše, moramo že v naprej razmisliti, kako bomo na njo pozicionirali objekt, da bo zanj dovolj prostora, da bodo odmik