Napredno iskanje
 • lokacija

Nepremičnine Maribor

REZULTATI, AKTUALNE PARCELE MARIBOR

  ŽELITE BITI OBVEŠČENI O NOVI PONUDBI NEPREMIČNIN?

  PRIJAVITE SE

  Maribor

  Zakaj Maribor?

  Če iščete mesto z bogatimi kulturnimi in zgodovinskimi koreninami, s številnimi festivali in nasploh živahno ponudbo mnogoterih doživetij, potem je Maribor zagotovo pravi odgovor za vas. Zlato središče Štajerske ob reki Dravi ponuja širok razpon dogodivščin, vse od pestre kulinarike, kulturnih dogodkov, priložnosti za nakupovanje, pa do aktivnega oddiha s prečudovitim Pohorjem in vinskimi griči, ki obkrožajo ta lep kotiček Slovenije. Lahko bi rekli, da je Maribor vsekakor primeren za vse generacije, saj lahko vsak najde košček mesta zase.  

  Največ izbire za nakup Maribor ponuja med stanovanji – nekaj jih je zgrajenih v preteklih letih ali pa pred kratkim adaptiranih. Govorimo tako o cenovno kot lokacijsko precej širokem razponu. V zadnjem letu se je zaključilo kar nekaj novogradenj, nekaj stanovanjskih objektov in blokov pa se bo končalo v tekočem letu. Bogato število hiš in parcel je na voljo predvsem v mariborski okolici.  

  Mariborski predeli, nepremičnine Maribor okolica

  Kljub temu, da Maribor za nakup nepremičnine ponuja precej širok nabor možnosti, je izbira predela za bivanje odvisna predvsem od vašega proračuna, želje po vrsti nepremičnine in tega, v kakšnem okolju bi radi živeli. Najbolj priljubljen za bivanje je zagotovo predel centra, vključno s Taborom in Magdaleno, kjer po večini najdemo staromeščanske stavbe. Celotno področje zaznamujejo dobre prevozne povezave. Centru po atraktivnosti zaradi zelenih površin sledijo območja ob Dravi in Pohorju, kot je npr. Razvanje, kjer govorimo predvsem o enostanovanjskih gradbah. V kraju Studenci najdemo novogradnje večstanovanjskih stavb, mnogo novih stanovanj pa je predvidenih tudi na območju Pobrežja. Tezno in ostalo obrobje, tudi zaradi oddaljenosti od centra, je za bivanje priljubljeno manj od ostalih predelov Maribora. 

  Nepremičnine Tezno

  V kolikor konce tedna radi preživljate v pestrem dogajanju na bolšjih sejmih, ob druženju in nakupovanju po trgovskih centrih, potem bo ta mestna četrt pravi odgovor za vašo nepremičnino. Poleg urbanega vrveža ima Tezno kar nekaj zelenih območij, denimo Tezenska Dobrava ali Stražunski gozd, kar je kot nalašč za ljubitelje narave. 

  Nepremičnine Pobrežje

  Gost Stražun zajema precejšen del tega prelepega okraja, kar vam ponuja možnost kvalitetnega življenja v naravi, pa vendar ne preveliko oddaljenost od središča mesta.

  Cene in rast nepremičnin 

  Povprečna cena nepremičnin v Mariboru znaša 3350,73 EUR na kvadratni meter, povprečna  cena parcele pa 841,98 EUR na kvadratni meter. Cena starejših stanovanj se je v zadnjih letih podražila za 2,5%.